bos uyterlinde woning UW379 Amersfoort visual boszijde
bos uyterlinde woning UW379 Amersfoort visual hofzijde
bos uyterlinde woning UW379 Amersfoort
bos uyterlinde woning UW379 Amersfoort
bos uyterlinde woning UW379 Amersfoort
bos uyterlinde woning UW379 Amersfoort

bos uyterlinde woning UW379 Amersfoort

Bos Uyterlinde ligt op de grens van Soesterberg en Amersfoort. Rondom een centrale bostuin zullen in het hof de komende jaren een 17 tal woningen gerealiseerd worden in particulier opdrachtgeverschap. Op kavel UW 379 is deze woning met studio ontworpen voor een gezin met uitwonende kinderen.

De vormgeving is kubistisch met platte daken en overstekken. Het ontwerp wordt in twee kleurstellingen baksteen uitgevoerd, waardoor een schakering in vlakken en volumes ontstaat. Aan de hofzijde is de woning meer gesloten voor de privacy van de bewoners. Aan de achterzijde geven grote glasvlakken geven zicht en licht. Het bos ervaar je in elke kamer. De overstekken geven beschutting en voorkomen oververhitting in de zomer, terwijl in de winter de zon er onderdoor naar binnen schijnt.

Het ontwerp omvat twee woningeenheden. Een studio op de begane grond, die via de hellingbaan bereikbaar is. En daarboven de hoofdwoning. Deze is via de trap bereikbaar en heeft een tweede toegang op de begane grond. Centraal kom je in de hal op de eerste verdieping binnen. Daar is de trap naar de tweede verdieping.

Vanuit de hal kom je in zone tussen de eetkamer en de zitkamer binnen. Aan de voorzijde is de zitkamer gelegen, met openhaard, televisiehoek en bibliotheek. Aan de acherzijde grenzend aan het terras de eetkamer en de keuken. De keuken ligt in een uitkragend volume waardoor je ook staand bij het kookeiland of het aanrecht zicht hebt op de gemeenschappelijke bostuin aan de voorzijde. Tussen de entreehal en de keuken komt de trap van de begane grond boven. Deze ontsluit de voorraadkast, de berging en de technische ruimte op de begane grond.

Neem je de trap door de vide naar boven dan ontsluit deze een overloop met werkplek in de vide en de logeerkamer aan de voorzijde van de woning. Aan de achterzijde ligt de masterbedroom met een klein terras.  De masterbedroom is voorzien van een ruime walk-in-closed en een luxueuze badkamer met ligbad met uitzicht op het bos.

Doordat er half verdiept geparkeerd wordt is de villa ten opzichte van het maaiveld opgetild. De tuin zal hierdoor net zo'n golvend karakter krijgen als de omgeving. Aan de hofzijde heeft de woning een terras dat uitzicht op de bostuin en toch privacy biedt in het hof. Aan de tuinzijde loopt het terras over in het bos.