bos uyterlinde woning UW 383 Amersfoort voorgevel
bos uyterlinde woning UW 383 Amersfoort
bos uyterlinde woning UW 383 Amersfoort beeld van de bostuin
bos uyterlinde woning UW 383 Amersfoort
bos uyterlinde woning UW 383 Amersfoort
bos uyterlinde woning UW 383 Amersfoort

bos uyterlinde woning UW 383 Amersfoort

Bos Uyterlinde ligt op de grens van Soesterberg en Amersfoort. Rondom een centrale bostuin zullen in het hof de komende jaren een 17 tal woningen gerealiseerd worden in particulier opdrachtgeverschap. Voor deze locatie is deze kubistische modelwoning ontworpen welke een helder beeld geeft van de mogelijkheden die de randvoorwaarden voor de kavels bieden.

De vormgeving is kubistisch met platte daken en overstekken. Gekozen is voor een bruingeel gemelleerde steen welke een natuurlijke uitstraling heeft. Grote glasvlakken geven zicht en licht. Het bos ervaar je in elke kamer. De overstekken geven beschutting en voorkomen oververhitting in de zomer, terwijl in de winter de zon er onderdoor naar binnen schijnt.

Het sousterrain is voorzien van een inpandige garage, welke via een hellingbaan bereikt wordt. Tevens zijn er een tweetal hobby ruimten en de technische ruimte gelegen. Via je de trap kom je centraal op de begane grond binnen, waar rondom het trappenhuis alle leefruimten zijn georganiseerd. In dit geval de zitkamer grenzend aan de tuin. De eetkeuken ligt centraal en geeft toegang tot een overdekt terras met buitenkeuken. De villa betreedt je vanuit het hof via het verhoogde terras aan de voorzijde waar een werkkamer is gelegen. Via de hal kom je weer bij het centrale trappenhuis. Neem je de trap naar boven dan ontsluit een ruime overloop een tweetal kinderkamers aan de voorzijde van de woning en de masterbedroom aan de achterzijde met een ruim terras. Tegenover de trap liggen een apart toilet en een kleine badkamer. De masterbedroom is voorzien van een ruime walk-in-closed en een luxueuze badkamer met ligbad met uitzicht op het bos.

Doordat er half verdiept geparkeerd wordt is de villa ten opzichte van het maaiveld opgetild. De tuin zal hierdoor net zo'n golvend karakter krijgen als de omgeving. Aan de hofzijde heeft de woning een terras dat uitzicht op de bostuin en toch privacy biedt in het hof. Aan de tuinzijde loopt het terras over in het bos.

Meer informatie over kavels en de bebouwingsmogelijkheden is te vinden op: www.bosuyterlinde.nl.

projectpresentatie.pdf

Visuals: Zwartlicht ism ddp-architectuur.