black&white sportsclub breda
black&white sportsclub breda
black&white sportsclub breda
black&white sportsclub breda
black&white sportsclub breda
black&white sportsclub breda
black&white sportsclub breda
black&white sportsclub breda

black&white sportsclub breda

Voor Black&White Sportsclub is een bestaande opslagloods op een bedrijventerrein in Breda omgeturnd tot een luxe warme sportclub.

Black&White kenmerkt zich door het geven van groepslessen en heeft geen krachttoestellenruimte.
 
Uitgangspunt voor de indeling is dat de bestaande insteekvloer, toegangen, daglichtopeningen en vluchtwegen gehandhaafd zijn, zodat een binnensplanse bestemmings-wijziging gevoerd kon worden. Dit houdt ook in dat de buiten-zijde niet gewijzigd mag worden en voor de toegang de bestaande overheaddeur gehandhaafd is, waarachter een nieuwe entree gemaakt is. Tijdens openingsuren is de overheaddeur open en zie je de nieuwe entreepui.
 
De indeling van de sportclub is georganiseerd rondom een  centrale ontvangsthal. Deze fungeert als wachtruimte en wisselruimte. En nodigt uit om voor of na de inspanning nog een drankje te nuttigen. In de hal is een entresol gemaakt, welke op termijn in gebruik genomen wordt als de club verder groeit en een vijfde zaal nodig heeft, welke op de verdieping gerealiseerd kan worden.
 
De hoogte van de bestaande loods is in de sportruimten gebruikt om de techniek boven het plafond te kunnen plaatsen, maar ook om een gevoel van ruimte te creeren. De vrije hoogte is ruim 5 meter.