woning gdb breda
woning gdb breda
woning gdb breda
woning gdb breda
woning gdb breda
woning gdb breda

woning gdb breda

 

Op een diepe kavel is een nieuwe woning gebouwd en is de bestaande garage omgebouwd tot hobby, kantoor of praktijkruimte, afhankelijk van de wensen van de bewoner.

 
De diepte van de kavel komt tot uitdrukking in het ontwerp van de woning. Vanaf de entree loopt een lange gang van voor tot achter door de woning. Deze gang schermt de private ruimten af van de bezoekers van de achtergelegen gerenoveerde garage.
 
De woonkamer, eetkamer en keuken zijn op de tuinzijde georiënteerd. Aansluitend op  de woonkamer en eetkamer wordt een ruim terras gemaakt. Tussen de woning en de hobbyruimte bevindt zich een patio, die lager gelegen is dan het niveau van de woning.
 
Op de verdieping bevindt zich ook een gang die de verdieping net als de begane grond in tweeën deelt. Ten opzichte van de begane grond is deze opgeschoven de woning in, zodat aan de tuinzijde alle slaapkamers gelegen zijn en aan de zijde van de oprit de badkamers en de technische ruimte. 
 
In twee kleinere slaapkamers zijn entresols aangebracht, zodat de volledige hoogte van de kamers benut wordt.
 
Een vide ter plaatse van de trap en eetkamer verbindt beide verdiepingen ook vertikaal en geeft zo vanaf de verdieping zicht op de begane grond.
 

Over de woning is een artikel geplaatst op homify: https://www.homify.nl/ideabooks/131533/hedendaagse-strakke-woning-met-veel-charme