stedenbouw uwa amersfoort impressie woning ontwerpen
stedenbouw uwa amersfoort
stedenbouw uwa amersfoort
stedenbouw uwa amersfoort
stedenbouw uwa amersfoort

stedenbouw uwa amersfoort

 

Voor een bosperceel gelegen aan één van Amersfoorts meest lommerijke uitvalswegen is een stedenbouwkundig ontwerp en een beeldkwaliteitsplan gemaakt om een bestemmingsplan wijziging mogelijk te maken. 

Het oorspronkelijke plan voor de locatie bestaat uit een hof met 17 woningen, 6 appartementen en 2 villas. Dit is reeds bijgesteld tot 16 woningen en 1 villa. Het hof wordt ontsloten door een weg welke aan de noordzijde door het hof loopt en ook de naastgelegen woning ontsluit.
 
Het parkeren, ook voor bezoekers dient op eigen kavels plaats te vinden. Door een smalle rijbaan voor de weg binnen het hof toe te passen en het groene binnenterrein op te hogen wordt parkeren buiten de eigen kavel voorkomen.
 
Het optillen van de woningen geeft meer uitzicht vanuit de woonvertrekken en de terrassen op het omringende bosperceel. Het hoogteverschil vormt een heldere grens tussen privé en gemeenschappelijk terrein. Deze duidelijke scheiding voorkomt vertuining.
 
Alle woningen worden in samenspraak met de toekomstige bewoners individueel ontwikkeld, ontworpen en gebouwd.
Dit vraagt om een grote mate van vrijheid binnen een aantal heldere afspraken. Voor het bouwvolume is dit vastgelegd in bouwenveloppen.
 
Eenheid in het hof wordt bereikt door aan de buitenzijde alle woningen te plaatsen op een natuurstenen plint. 
Het hoofdvolume daarboven is van baksteen. Iedere woning is opgetrokken uit 1 type baksteen. Het huis is daarmee als
individuele woning herkenbaar. Luifels verzachten de grens tussen de privé-woning en het
gemeenschappelijke bosperceel. 
 
Voor meer informatie over de verkoop van de kavels zie: www.bosuyterlinde.nl
 
De villakavel is in verkoop, zie:  www.UW377.nl
 
Het beeldkwaliteitsplan is gemaakt in samenwerking met Harvey Otten architectuur stedenbouw breed advies.